Ville du søge dit eget job?

Der er få ting man kan forudsige, om det nye år. To ting er dog rimeligt sikre: Antallet af medlemmer i fitness centrene vil stige, og mange vil overveje deres jobsituation. Det sidste skyldes formentlig ikke de ekstra kilo, der har sat sig i juledagene, men nok så meget at mange af de årlige lønforhandlinger og udviklingssamtaler ligger her først på året.

Det ultimative spørgsmål du kan stille dig selv i den situation er, om du ville søge dit eget job, hvis det blev slået op?

For ca. 25% vil svaret være ’nej’. Er man leder nærmer tallet sig 50%! Det vil sige, at du som nejsiger både fra et personligt synspunkt, men også fra din arbejdsgivers synspunkt, ikke er det rigtige sted. Begge parter har en stor interesse i, at du er motiveret og engageret.

Det betyder, dog ikke nødvendigvis, at du skal skifte arbejde. Udviklingssamtalen er netop en mulighed for at ændre din jobsituation uden at skifte arbejdsgiver. Umiddelbart er det nemmest at skabe forandring i dine opgaver og dit ansvarsområde, mens det straks er sværere, hvis det er din leder, eller kulturen du ikke trives med. Det er jo også en velkendt sandhed, at mange af os skifter job på grund af vores nærmeste chef.

Man skal dog blot huske på, at ’nissen flytter med’. Før i tiden troede man på landet, at lykken på den enkelte gård afhang af gårdnissen. Bonden, der ikke var så dygtig, kunne derfor være tilbøjelig til at flytte til en ny gård og så håbe på, at nissen der bragte mere held. Men desværre, så flyttede nissen som regel med. Det vil sige, at de problemer man selv er årsag til eller forstærker, også risikerer at vende tilbage i et nyt job og hos ens nye chef.

Og mens du ikke nødvendigvis har indflydelse på hele virksomhedens kultur, så har du som regel stor mulighed for at påvirke stemningen i din egen afdeling, i dit team og blandt dine nærmeste kollegaer.

De fleste af os kan også blive bedre til ‘at lede opad’. Det vil sige, at du hjælper din chef til at få succes og til at blive en bedre leder. Om det så er en teamleder eller bestyrelsesformanden, der er din chef, så har hun brug for succes og for at blive bedre!

Under alle omstændigheder kræver en ændring i din jobsituationen, at du gør dig klart, hvad du vil. Uanset om du har en ’karriere’ eller et ’job’, så kan karriererådgivning være det rigtige løsning.

Hvis du vil høre, om det er noget for dig, så tag fat i os.

 

Henning Therkelsen

Henning Therkelsen

Partner

Telefon: +45 28 97 69 22
E-mail: henning@timework.dk