Fra freelance konsulent til fast job

Læs her om Christian Østergaards rejse fra freelance til fastansat hos Formpipe

Læs her om Christian Østergaards rejse fra freelance til fastansat hos Formpipe:

Da Mette fra TimeWork ringede i foråret 2013, og fortalte mig at Formpipe søgte en afdelingsleder for konsulentforretningen, ramte hun mig på det helt rigtige tidspunkt. Jeg havde en ambition om at blive afdelingsleder, inden jeg rundede de 40 år og havde erkendt, at en sådan position ville jeg ikke blive tilbudt som freelancer.

Efter 3 år som freelance projektleder følte jeg mig moden til at træde ind på en ny sti og indholdet i stillingen – Leadership, Management, Accounting- lød også til at kunne flytte mig ud af min ”comfort zone”, og krævede at jeg satte andre kompetencer i spil, end dem jeg havde benyttet som projektleder.

Igennem min karriere har jeg erfaret at jeg er dygtig til at facilitere gennem mennesker, og få dem til at vokse ved at sætte dem i spil på forskellig vis. Det var derfor interessant for mig at se hvad jeg kunne udrette bedre som afdelingsleder.

Hele forløbet omkring ansættelsen var meget professionelt, både fra TimeWork – som gav god sparring undervejs – og ikke mindst fra Formpipe, som var oprigtig interesserede i at forstå hvad der var vigtigt for mig, ligesom processen blev faciliteret på meget højt niveau. Jeg følte mig hørt og indgik i en super konstruktiv dialog hele vejen igennem – et forløb jeg er meget taknemmelig for.

En ting der også betød meget var, at jeg fra første gang jeg kom til samtale, oplevede at medarbejderne hilste på mig, lige fra dem jeg mødte på vej ind, over de folk der passerede igennem receptionen i ventetiden, til dem jeg mødte på gangene; uden at de kendte mig, eller vidste hvorfor jeg var der, var de imødekommende og venlige. Jeg havde simpelthen en god fornemmelse lige fra starten af.

Lederrollen for 15 mand har været udfordrende, og jeg lærer stadig. Jeg kan se, at de værktøjer – bl.a. Ennagrammets personlighedstyper – jeg har brugt tid på, kan være en stor hjælp for mig. Både til at se hvad der virker over for den enkelte medarbejder, og giver mig en opmærksomhed omkring hvordan jeg selv reagerer i forskellige situationer.

Min ambition er at hjælpe den enkelte medarbejder med at folde sit potentiale ud, at støtte dem i deres faglige og personlige udvikling som andre har støttet mig. Samtidigt er jeg blevet opmærksom på hvordan jeg sætter min ”power” i spil og hvordan et budskab opfattes meget stærkere når det er afdelingslederen, der taler. Stillingens indhold af management og accounting er jeg landet godt i, og det er tydeligt, at jeg kan trække på erfaringer fra min tid som partner i Apide mht. strategiske og taktiske overvejelser i forhold til at sætte retningen for afdelingen.

Det er min overbevisning at jeg kunne have fortsat som freelance projektleder mange år endnu, men min personlige udvikling ville bestemt ikke have været den samme.

TimeWork bad mig tidligt i forløbet om at forholde mig til det økonomiske aspekt i et skifte fra freelance til fastansættelse. Og selvom jeg har haft størst fokus på personlig udvikling og mindre på kroner og øre, lavede jeg alligevel regnestykket. Bottomline er, at det ikke er alt der kan købes for penge, og at forskellen ikke er så markant, når alle forhold tages i ed.

Jeg er utrolig glad for mit valg, og for at Formpipe valgte mig! Det er i sandhed en virksomhed med højt til loftet og mange engagerede medarbejdere og imødekommende mennesker.

Henning Therkelsen

Henning Therkelsen

Partner

Telefon: +45 28 97 69 22
E-mail: henning@timework.dk