Har du et skarpt CV?

9 ultimative råd til det skarpe CV

Det skarpe CV er et tema vi aldrig bliver færdig med, og vores 7 ultimative råd er nu blevet til 9. Der er mange meninger om, hvordan et godt CV skal se ud. Der er, da heller ingen fast skabelon for det skarpe CV. Hvor mange sider skal det være, skal der billede på, skal man liste sine studiejobs osv. osv. Derfor kan det være en god ide at få rådgivning, når man står overfor en konkret søgeproces. Her skal et CV altid målrettes det job, man søger. Men uanset om man laver et bredt CV, et CV målrettet mod et bestemt job, et CV når man er nyuddannet, eller et CV når man har 20 års erfaring, så er der 9 råd man ALTID skal følge. Og det er de 9 ultimative råd til det skarpe CV.

Har du et forslag til det ultimative råd nummer 10, 11 eller 12? Så skriv til os på timework@timework.dk.

Vær ærlig

Selvfølgelig er du ærlig. Uærlighed er noget vi overlader til Stein Bagger og folketingsmedlemmer, der gerne vil pynte på deres CV. Men det kan godt være, vi lige lader være med at skrive, at vi faktisk er fritstillet fra vores sidste ansættelse, kalder en ledighedsperiode for et job som selvstændig konsulent, eller skriver et salg på fordi en af vores slides blev vist til kunden. Lad være. Vi finder ud af det, og så er du stemplet som det modsatte af ærlig.

Skab overblik

Hele formålet med et CV er at skabe et hurtigt overblik over dine kompetencer, din karriere og din uddannelse. Jo længere tid du har haft på arbejdsmarkedet, og jo flere forskellige roller du har haft, des større krav stiller det til din evne til at skabe en god struktur. Overblik betyder ikke nødvendigvis, at du skal skære ned på antallet af sider, men f.eks. at projekter eller teknologikompetencer er på et separat bilag.

Beskriv dine resultater

Hvad har du bidraget med i dine tidligere jobs? Hvad kom der ud af din rolle som udvikler, arkitekt, sælger eller projektleder?  Løsninger du har solgt. Kunder du har hjulpet. Dine bedrifter bliver ikke mindre af, at de er opnået sammen med andre. De færreste store resultater bliver skabt af solopræstationer. Glem alt om Janteloven – ALT – men husk punkt 1 herover!

Fortæl om dine ansvarsområder

En titel siger som regel ingenting, om de opgaver du har løst eller om dit ansvarsområde. Det er ikke alle som ved, hvad en ‘Senior Business Development Manager’ eller ‘Applications Analyst’ netop laver i din organisation. Din sidste titel fik du måske i stedet for en lønforhøjelse, og ikke fordi dit arbejdsområde blev ændret? Ja, vi taler ud fra personlig erfaring! Skriv hvad du har haft ansvaret for, og også, om du har løst det alene eller i et team.

Start med det mest aktuelle

Bibelen begynder med Adam og Eva, men du skal skrive det seneste job og din nyeste uddannelse først. Det er ikke nødvendigvis, det seneste du har lavet, som er det mest interessante i forhold til et nyt job, men det vil som oftest være tilfældet. Og der er altid en grund til, at du er endt, hvor du er nu.

Brug termer som er kendt af andre end dig

Du er superdygtig indenfor dit speciale, og du vil gerne vise det ved at bruge alle de rigtige fagtermer. Det er også en god ide, men sørg for at det er de korrekte betegnelser, som andre også kan genkende. Og undgå alt for indspiste TBF’ere. Nå ja, Tre Bogstavs Forkortelser.

Beskriv virksomheden

Alle ved hvem Microsoft eller IBM er, men selvom du har været i en stor dansk organisation, er det en god ide kort at beskrive forretningsområdet og størrelsen. Dette er naturligvis endnu vigtigere, hvis du har været et mindre sted.

Engelsk eller dansk

Sproget i dit CV skal altid matche sproget i jobopslaget. Det er ikke nok, at du har et godt gennemarbejdet dansk eller engelsk CV, som du bruger i alle sammenhænge. Du risikerer, at modtageren ikke forstår, hvad der står i dit CV, og du risikerer også at det bliver vurderet som mangel på respekt, at du ikke matcher afsenderens sprog. Og ja, det gælder naturligvis også, hvis jobopslaget er på tysk.

Skriv de personlige data

Hvor gammel er du, er du gift, har du børn, hvor bor du? Vi vil vide det, for det betyder alt sammen noget i forhold til det rigtige stillingsmatch.