Data steward lead - nyoprettet stilling med gode udviklingsmuligheder

Vil du være med til at gøre en forskel for datasamarbejdet i BEC? Kan du selv etablere dinerammer og samle folk omkring et fælles mål? Så er det måske dig, vi søger som data steward lead? Her vil du være med til at løfte vores data governance til en proaktiv og moderne shared service i BEC, hvor vi støtter udviklingsorganisationen med dataprofilering, rådgivning og sikring af governance for master data og metadata generelt. Vi har også ansvaret for det decentrale data stewardship i BEC – dette skal du drive.

Stillingen er nyoprettet og du får rig mulighed for selv at påvirke data stewardship-arbejdet i BEC, som skal effektivisere vores kommunikation, koordination og samarbejde på tværs i organisationen og mellem udviklingsteams.

Kan du forandre en datakultur?

Engagerede data stewards er efterspurgt i hele organisationen, og vi har behov for, at du skaber de understøttende rammer og kan konkretisere, hvad vi forventer af de enkelte data stewards, som definerer, producerer og anvender data. Du kommer også til at arbejde på både taktisk niveau med dataarkitektur og strategisk niveau ift. facilitering af databeslutninger på tværs af BEC. Det er derfor afgørende, at du har dataerfaring fra en professionel udviklingsorganisation, og er i stand til at sætte dig ind i dataudfordringer og bidrage til beslutningsoplæg.

Dine konkrete arbejdsopgaver er fx at:

  • Etablere proces for decentralt data stewardship
  • Forventningsafstemme ansvar i forhold til data stewards, som de identificeres
  • Bidrage til data governance-standarder og best practice samt kommunikere disse
  • Bidrage til fælles forretningsdefinitioner til BEC’s business glossary
  • Koordinere og facilitere dataudfordringer på alle niveauer.

Din profil

Du har et højt drive og et godt overblik, der kommer af, at du arbejder struktureret og brænder for at skabe resultater. Du ved, at store forandringer kommer af mange små succeser, og dem er du god til at opfange og kommunikere. Kommunikation er i det hele taget en af dine stærke sider ud over dine datakompetencer. Du kan formidle, har en naturlig gennemslagskraft og møder mennesker der, hvor de er samt opbygger gode relationer og netværk på alle niveauer i en organisation. Blandt dine styrker er også evnen til at specificere egne opgaver og på pragmatisk vis drive dem fremad. Du trives både med at arbejde selvstændigt og i samarbejdet med mange forskellige mennesker tværorganisatorisk. Din base og nære kolleger vil være i afdelingen Data Governance, som består af seks eksperter, som har brug for netop dine kompetencer. Jobbet rummer særdeles gode muligheder for faglig og personlig kompetenceudvikling, da vi arbejder med både mennesker, processer og værktøjer i spændingsfeltet mellem forretning og IT og mellem nye datamuligheder og regulatorisk compliance.

Vi forventer, at du har en videregående uddannelse inden for IT eller lignende. Du har erfaringen fra en tidligere stilling, som fx informationsarkitekt eller forretningskonsulent og har arbejdet med data governance i tværorganisatorisk sammenhæng. Du har succesfuldt gennemført modenhedsløft af data governance eller sammenlignelige forandringer. Du er flydende i dansk og engelsk på skrift og i tale.

En særlig arbejdsplads

Du tilbydes et attraktivt job i en dynamisk organisation som arbejder agilt efter SAFerammeværket. Vi lægger stor vægt på videndeling og læring, og at vi har det sjovt, når vi går på arbejde. Vi har motionsrum, en fantastisk kantine og en velfungerende personaleforening med et spændende udvalg af klubber og aktiviteter, hvor vi har mulighed for at netværke med hinanden uden for de vante rammer.

Mette Møller Simonsen

Mette Møller Simonsen

Partner

Telefon: +45 24 86 46 46
E-mail: mette@timework.dk

Om BEC

BEC er it-partner for en lang række pengeinstitutter og andre aktører i den finansielle branche. Vi gør kundernes ambitioner mulige ved at rådgive samt udvikle og drive it-løsninger, som kan dække deres totale behov for it. It-løsningerne spænder bredt fra Mobil- og Netbank over til en komplet Capital Markets-platform.

Vi er 650 BEC’ere, som dyrker en uformel og dedikeret kultur, hvor vi sætter pris på at udfordre os selv og hinanden. Sammen er vi nemlig på en spændende agil rejse, der gør os i stand til hurtigt at komme fra idé til løsning.

Læs om BEC på deres website her